3 de maig de 2011

XV Caminada per Camins i Corriols

Aquest passat diumenge 1 de maig es va realitzar la XV Caminada per Camins i Corriols, en la que 91 persones van recórrer els 17.5 Km pertinents.
El traçat, que iniciava al poliesportiu de Llagostera, deixava el poble just per l'altra banda, pel polígon i els Escuts (Llagostera Residencial) dirigint-se primerament cap a la Casassa i les Comes, per de seguida tornar a baixar fins gairebé Can Nadalet tot travessant la pineda del Rector. A continuació vam tombar cap a Can Cateura i cap a Can Lloberes des d'on ens vam dirigir ja cap a la Torre dels Moros passant pel davant de la Casa Nova d'en Llorenç, també coneguda com masia Sureda), on vam poder gaudir de l'esmorzar i d'una explicació exhaustiva sobre l'historia de la Torre.
Un cop ben tips, vam deixar la Torre per dirigir-nos direcció la Riera del Molí d'en Llambí, on poc abans d'arribar a la riera vam trobar la font de Sant Ampèlit (recentment recuperada per el G. E. Bell Matí). Un cop a la riera la vam seguir curs avall tot passant pel costat de la Resclosa d'en Llambí i pel costat de Can Grau Miquel, des d'on ens vam dirigir de dret cap a la carretera de Romanyà, que vam travessar per resseguir la Can Vidal per darrera, dirigint-nos contínuament direcció el pont d'Alou, que vam passar per sota. Des d'aquí finalment ja vam tornar cap a vila, resseguint un tros pel costat de l'autovia, un altra tros passant pels darreres de Can Rauric i pel davant de Can Roig.

Així dons remarcar l'explicació per part d'un expert de l'historia de la Torre dels Moros (que tot i anomenar-se així és de procedència romana, concretament d'una vila romana que dominava tot el pla de Panedes, de la qual se n'han trobat només les dependències dels banys) i també remarcar la font de Sant Ampèlit que portava molts anys mig perduda i recentment el Bell Matí va recuperar parcialment.